среда, 10. фебруар 2016.

10 KORISNIH SAVETA-KAKO NA INSTANT NAČIN POPRAVITI RASPOLOŽENJE (zasnovano na istinitom događaju)


 
Svi nekada imamo „one“ dane. Dane kada baš i nismo sasvim „svoje“.
Možda nam se nešto dešava na poslu, možda u vezi, možda nesto sasvim treće ili nam se ne dešava baš ništa posebno. Međutim, tog dana nam i sopstveni odraz u ogledalu smeta i nije nam baš omiljen.
E, baš za te dane, ja imam svoje isprobane recepte koji „rade“ i želim da ih podelim sa vama. Probajte ih sve ili bar nekoliko, jer, DELUJEEEE!!!


1. U svrhu dobrog raspoloženja, nije na odmet ponekad i pogaziti neko „beauty“ pravilo. Opšte je poznato da UV zraci i jaka svetlost pozitivno utiču na povećano lučenje „hormona sreće“. Zato, odem u solarijum na nekoliko minuta. Nikako ne bih da pomislite da propagiram nešto što je opšte poznato koliko je nezdravo, ali...par minuta!!! Ma neka ide život!!!
J

 
2. Napunim kadu toplom vodom sa puno pene i mirišljave soli. Upalim svećice i pustim laganu opuštajuću muziku i samo leškarim zatvorenih očiju, ne duže od 15-ak minuta. Na kraju uradim piling i izađem „kao nova“.
                              
3. Operem kosu, jer, nema dobrog raspoloženja bez dobre frizure! Još ako odem kod frizera, uuu, super.

4. Pogledam nekoliko epizoda „Sex and city“ serije ili neku lepu romantičnu komediju. Na primer, „Holiday“. Vrcava romantična priča za svaku preporuku. Pogledajte obavezno, ako već niste!

5. Uskočim u svoje omiljene farmerke i belu majicu. Uh, u tome se osećam baš kul i posebno seksi. Ako vam se nose štikle, ma nosite ih!!! Sve u svrhu dobrog raspoloženja.
                                            
6. Dogovorim viđanje sa dugaricama na kafici i čašici razgovora. Ženske teme...uuu, kakvo olakšanje! Odmah mi se dan iz „sive“ pretvara u „roze“.

7. Posetim pedikira, obavezno!
Jednom sam bila jako napeta i uznemirena, a slučajno sam baš toga dana imala zakazan tretman kod pedikira. Stigla sam onako uzrujana, iz nekog, pa čak i meni, nepoznatog razloga. Nakon pola sata, dok mi je pedikirka sređivala noktiće, zanoktice, masirala jedno, pa drugo stopalo, odjednom osetih neki mir. Uznemirenost je bila kao rukom odnešena. Na stopalima se, valjda, nalaze neke tačke koje su pri masaži uticale na taj iznenadni spokoj. Od tada ovo redovno upražnjavam i ako mi je potrebno i ako baš i nije. Ako vama pedikir nije dovoljno inspirativan, zakažite tretman kod manikira ili masažu, na primer.

8. Omiljena muzika! Pustim je "do daske" i skačem, igram, pevam...ma vauuu, već mi je super.

9. Roleri, bicikl, šetnja na svežem vazduhu sa nekim ko mi prija...

10. Na kraju svega, u blender ubacim malinu, kupinu i obavezno bananu! Banana sadrži visok nivo triptofana koji se pretvara u serotonin-hormon sreće i pijuckam frape uz neku dobru knjigu. Ja volim knjige sa „happy end-om“.


Mogla bih da dodam jos i 11. i 12...ali...neka ostane za neki sledeći put kada se malo bolje upoznamo.


Ako nije vikend i nemate ceo dan, probajte bar nešto od svega ovoga i javite kako je prošlo!

Ljubi vas vaša,
Gospođica Di